Zelfstandigheid

In de tweede helft van 2019 besloot ik om ervoor te gaan. Voor mezelf. Na jarenlang zoekend te zijn geweest naar zekerheid kwam ik erachter dat het hebben van een vast contract helemaal niet zo belangrijk voor mij was dan dat ik dacht. Vrijheid begon een veel grotere rol te spelen en het begon steeds meer aan mij te knagen. Daarom besloot ik, dat het vanaf oktober 2019 tijd is om alle angsten opzij te zetten voor een nieuwe richting, een richting die ik volg vanuit mijn hart. Ik wil er zijn voor de enthousiaste ondernemers die vol trots hun bedrijf of hun roeping willen uiten of promoten. Ik wil dingen bewegen, niet alleen op het scherm maar ook mentaal. Ik zorg ervoor dat je net dat beetje extra aandacht krijgt of dat mensen beter begrijpen waar je mee bezig bent. Dat is mijn doel, dingen in beweging zetten.

Grafisch verleden

Voordat ik aan dit avontuur begon werkte ik voor Penthion Studio een alround reclamebureau. Hier heb ik veel mogen leren over webdesign, programmeren en adverteren. Penthion Studio maakt deel uit van Penthion, Penthion Media Technologies is ruim 20 jaar actief als totaalleverancier van automatiseringsoplossingen voor uitgeverijen.

Ook heb ik nog een aantal jaren bij RTV Drenthe mogen werken als freelancer. Tijdens mijn studie aan Academie Minerva kwam ik voor het eerst met RTV Drenthe in aanraking. Het was één van mijn leraren opgevallen dat ik een bepaalde connectie had met bewegend beeld, die ik destijds zelf nog niet had ontdekt. Van haar kwam dan ook het idee tijdens mijn zoektocht naar een stageplek „Waarom probeer je het niet bij een omroep, dat is echt iets voor jou“. En zo geschiedde het. Bij RTV Drenthe vond ik mijn stageplek. Ik moet zeggen, ik vind de televisiewereld prachtig. Het moet snel, vol concentratie en er is een enorm gevoel van samenhorigheid als je samen aan een uitzending werkt. Jaren na mijn stage kreeg ik het aanbod om als freelancer voor ze te werken. Ik heb in die tijd zo ontzettend veel geleerd wat betreft beeld, geluid en vooral animatie. Ik ben ontzettend dankbaar voor die tijd en vooral het vertrouwen.

Tussendoor maakte ik hier en daar nog wat opdrachten. Waaronder een spoedklus van theater/bioscoop DNK, namelijk een animatie voor de seizoenspresentatie van het nieuwe programma. Het was een ontzettend leuke uitdagende klus met als kers op de taart dat mijn animatie in de volle theaterzaal werd getoond tijdens de presentatie. Ik was beretrots!

Hallihallo, jetzt mal was zu meinem Wesen. Ich bin Elisa, 32 Jahre alt und habe einen großen Teil meines Lebens in den Niederlanden verbracht. Dort habe ich auch studiert an der Academie Minerva, eine Kunsthochschule in Groningen.