Een kaartje voor een onbekende

Waar moet je zijn?

Eenzaamheid… Ik loop in het donker door de straten en werp een blik in de verlichte ramen van de huizen. Ik zie een oudere mevrouw alleen op haar bank  televisie kijken, soms met een hapje eten. Elke keer dat ik daar ’s avonds langsloop zie ik deze mevrouw alleen zitten. Ze ziet er niet verdrietig uit. Soms zwaait ze vrolijk en lijkt blij mij te zien. Wellicht is ze het gewend. Toch voel ik de behoefte contact met haar te zoeken. Maar als ik daar aanbel, wat zeg ik dan?  Ik loop door…

Ik denk dat de kersttijd een tijd is waarin we elkaar kunnen steunen. Een kaartje extra sturen kost niet veel moeite maar kan veel betekenen voor die andere persoon. Een glimlach is veel waard en het gevoel iets goeds te doen ook. Dus waarom niet?  Ik heb eens rondgeneusd wat er allemaal voor mogelijkheden zijn om een leuke boodschap te sturen naar een onbekende en ze hier voor je op een rijtje gezet.

Amnesty International
Amnesty International zet zich in voor mensenrechten. Hier heb je de mogelijkheid om via hun website een groet te versturen naar een persoon die het moeilijk heeft. Er is keuze uit een aantal personen en je kiest zelf naar wie je het wilt sturen. Je geeft hoop en laat zien dat hij of zij er niet alleen voor staat. Een kleine moeite aangezien het ook nog eens digitaal is. Amnesty verstuurd jouw groet vervolgens als kaart.

www.amnesty.nl/kom-in-actie/acties/stuur-een-groetenkaartje

Post crossing
Bij Postcrossing kan je kaarten ontvangen en versturen naar onbekenden over de hele wereld. Het werkt simpel. Je meldt je aan en krijgt een random adres van iemand die ook geregistreerd staat bij Postcrossing. Vervolgens schrijf je je kaartje (vergeet niet de verkregen id erin te vermelden) en stuur je hem op. De ontvanger geeft op de website, middels jouw id, aan het kaartje ontvangen te hebben. Vervolgens krijgt iemand jouw adres om jou een kaartje te sturen. Het is dus een verrassing van wie je een kaart krijgt. Erg leuk om in contact te komen met mensen over de hele wereld. En aangezien het over de hele wereld is, is Engels wel handig om te beheersen.

www.postcrossing.com/

Nationaal Ouderenfonds
Het Nationaal Ouderenfonds en Post NL organiseren samen een kerstkaartenactie. Je stuurt je kaartje met een leuke boodschap naar het Nationaal Ouderenfonds en zij zorgen samen met Post NL dat deze kaarten bij de eenzame ouderen terecht komen. Ook kan je je adres op het kaartje zetten en de ontvanger de mogelijkheid geven om je een kaartje terug te sturen. Wie weet wat voor mooie connecties er kunnen ontstaan.  Let op: stuur je kaartje wel vóór 16 december op.

www.ouderenfonds.nl/campagnes/stuur-een-kerstkaart

Kerstkaartenactie van Ben
Ook Ben en Omapost hebben een leuke actie om kaartjes te versturen naar mensen die het moeilijk hebben of waarvan jij vindt dat zij het op dit moment wel kunnen gebruiken. Via Ben.nl/kerst kan je iemand aanmelden. Dit kan tot 15 december en dan zullen er instructies staan voor het schrijven van kaarten. Wil je kaarten schrijven? Hou dan het beste de site in de gaten.

www.ben.nl/kerst